Guide: Sådan holder du forbindelsen på Mallorca

Guide: Sådan holder du forbindelsen på Mallorca

Vil du gerne være sikker på at kunne holde forbindelsen og forblive online, når du er på Mallorca, kan det være en rigtig god idé at få dig et mobilabonnement, der giver dig mulighed for at roame i udlandet også.

Efter den nye datalov trådte i kraft for nogle år siden, har der været åbnet for grænserne i Europa, og det har blandt andet gjort det muligt for dig at bruge din data uden for landets grænser. Eller i hvert fald noget af din data.

Når du skal bestille nyt mobilabonnement, er det derfor altid en god idé at kigge på, hvor meget af din data du kan bruge i EU. På den måde ved du nemt, hvor meget du kan tillade dig at bruge, hvis du eksempelvis skal en tur til Mallorca inden for den nærmeste fremtid, og du gerne vil forblive online på din mobil.

Skifter teleudbyder ved grænsen

Når du bevæger dig rundt i Europa, kan det være godt at være opmærksom på, at du ikke længere vil operere på det netværk, du bruger herhjemme. Der er forskellige udbydere af mobilnetværk rundt omkring i Europa, og for hvert nyt land du kommer ind i, er der store chancer for, at du også vil skifte over på et nyt netværk.

Det vil du altid blive gjort opmærksom på, når du krydser landegrænserne via en SMS. Dermed er det eksempelvis ikke din Telia dækning, du skal være opmærksom på, når du tager til Mallorca. Her vil du skifte over til et spansk netværk.

Skal du være lang tid i udlandet?

Hvis du skal være længere tid i udlandet, skal du være opmærksom på, at du ikke bare kan blive ved med at bruge dataen fra din danske pakke. Der er nemlig lavet særskilte regler for, hvor lang tid du kan være i udlandet, og hvor lang tid du skal være i Danmark, før du kan gøre brug af EU-data i dit danske mobilabonnement.

Skal du derfor være længere tid i udlandet, kan det være en god idé at få dig et lokalt SIM-kort.