Kan jeg bruge min mobil data på Mallorca?

Kan jeg bruge min mobil data på Mallorca?

Hvis du har et dansk mobilabonnement, og du skal på ferie til Mallorca, kan det være, at du har tænkt på, om det nu kan lade sig gøre for dig at bruge dit mobilabonnement, eller nærmere betegnet din mobil data på Mallorca, mens du er på ferie, uden at det koster dig en formue.

Kort og godt er svaret ja, du kan godt bruge din mobil data på Mallorca, hvis du har et dansk mobilabonnement. Men der er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du skal på ferie i Europa og gerne vil gøre brug af dit danske mobilabonnement.

Hvor meget data kan jeg bruge?

Til at starte med kan det være en god idé at have styr på, hvor meget data du kan bruge, mens du er på ferie på eks. Mallorca.

Når du har et dansk mobilabonnement, vil det være tydeligt markeret, hvor meget af din data, du vil kunne bruge i andre EU lande.

Har du eksempelvis 10 GB data om måneden i dit abonnement, er der stor risiko for, at det ikke er alle 10 GB, du frit kan bruge på Mallorca uden yderligere omkostninger. Her vil der nok være tale om et sted mellem 3 og 6 GB, som du kan vælge at bruge i et andet EU land hver måned.

Med andre ord vil det sige, at du i dette eksempel vil kunne bruge 3-6 GB data på eks. Mallorca, uden at du skal betale en høj roaming pris for det. Det vil koste det samme, som hvis du havde brugt dataen hjemme i Danmark.

Hvad hvis jeg skal være væk i flere måneder?

Hvis du skal være på Mallorca i flere måneder, er det ikke sikkert, du kan benytte dig af samme aftale. Der er nemlig lavet regler for, at du skal være i Danmark minimum X antal dage over en given periode, før denne funktion er tilgængelig i dit abonnement.

Så skal du være på Mallorca i et halvt år, vil du ikke kunne gøre brug af denne del af dit abonnement i alle de seks måneder. I dette tilfælde vil det være en god idé at få dig et midlertidigt SIM-kort lokalt.

Skal jeg stadig benytte mig af WiFi på hotellet?

Selvom du har data med i dit abonnement, betyder det ikke, at du ikke stadig med fordel kan gøre brug af hotellets WiFi, når du er på ferie.

Det kan være en god idé at koble dig på det trådløse WiFi på dit hotel, da du i så fald har mere data, du kan bruge, når du skal på stranden, på sightseeing eller hvad du nu skal lave på din ferie. Så længe du er på hotellet kan du lige så godt benytte muligheden for at kunne surfe på nettet helt uden omkostninger.

Så kan du altid hoppe over på din mobil data, hvis nettet på hotellet er langsomt. Har du selv brug for nyt og hurtigere internet derhjemme, så kig på bredbånd priser sammenligning her.

Men ved langt de fleste danske abonnementer skal du ikke bekymre dig om at løbe tør for data, når du skal på ferie inden for EU, da du bare kan blive ved med at roame løs på din egen forbindelse helt uden ekstra omkostninger på de første mange GB.