Nonfirmation? Tag ud at rejse i stedet

Nonfirmation? Tag ud at rejse i stedet

Skal dit barn ikke konfirmeres, men vælger en nonfirmation i stedet for, kan det være, at du stadig har lyst til at give en gave til dit barn, så det ikke går glip af alt det, klassekammeraterne får.

Du kan blandt andet vælge at give en rejse som gave til nonfirmationen. Det er en større gave, og det kan være en stor oplevelse for en ung teenager at komme ud at rejse. Især hvis det ikke er noget, I har gjort jer så meget i før i tiden.

Fest eller gave?

Fordelen ved en nonfirmation er bl.a., at du slipper for at lave indbydelser konfirmation. Men måske har dit barn stadig lyst til en fest, selvom der ikke bliver sagt ja i kirken. I så fald kan du jo overveje at bruge pengene på en fest i stedet for en rejse.

Flere og flere vælger stadig at holde en fest for deres teenager, selvom vedkommende ikke har valgt at sige ja i kirken og blive konfirmeret. Og det er jo op til den enkelte familie at tage den beslutning. I skal gøre det, I føler er rigtigt for jeres familie.

Lad teenageren vælge destinationen

Hvis valget er faldet på en rejse, og du ikke giver det som en gave, men derimod bare vælger det frem for at holde en fest, kan du jo lade teenageren vælge, hvor turen skal gå til – inden for rimelighedens grænser naturligvis.

Det er ikke så sjovt at lade dem vælge, hvis det skal være en gave for vedkommende. Men hvis I spiller med åbne kort om, at der skal vælges en rejse frem for en fest, er det jo oplagt at lade nonfirmanden vælge, hvor I skal rejse hen i år.

En samlet oplevelse for hele familien

En rejse er jo også en samlet oplevelse for hele familien, hvilket jo er en skøn ting at kunne dele med hinanden. Uanset hvor ferien går hen, er der gode chancer for at samle dejlige ferieminder og få sjove oplevelser, som I vil kunne huske tilbage på mange år fremover.

Der er masser af lækre destinationer rundt omkring i verden, og I bestemmer jo selv, om  turen skal gå til en af de mange lækre steder i Europa, eller om I skal til Asien, Afrika, USA eller hvor budgettet nu engang rækker til at besøge.

Uanset hvad I vælger, skal I bare huske at nyde det. Det betyder ikke noget, at teenageren ikke er blevet konfirmeret. Faktisk er det bare sundt for en teenager at kunne træffe sine egne selvstændige beslutninger, og husk at bakke op om beslutningen, hvis det har været en svær en at træffe for dit barn.