Skal du i gang med at planlægge en ferie i den nærmeste fremtid, kan det være klogt at vælge et hotel, der giver gode muligheder for at sove godt om natten.

Hvis du gerne vil sove så godt som muligt, når du er ude at rejse, kommer vi her med syv tips til, hvordan du bedst muligt hjemmefra sikrer dig et hotel med den bedste nattesøvn, samt hvad du selv kan gøre på hotellet for at optimere dine søvnforhold.

7 tips til at sove godt på ferien

7 tips til at sove godt på ferien

Rolige omgivelser

Først og fremmest gælder det om at vælge et hotel med rolige omgivelser. Vælger du et hotel midt i byen, er der stor risiko for at lande lige midt i larmen fra biler, fulde folk og generel bylarm.

Så gå efter at vælge et hotel, der ikke har diskoteker og natklubber som naboer, men som i stedet ligger i et roligt kvarter, hvor der ikke er udsigt til meget larm i løbet af natten.

Lydisolation af værelserne

Det er også vigtigt at vælge et hotel, der har lydisoleret værelserne så godt som muligt. Det er ikke fedt at blive vækket fra larm fra de øvrige værelser på gangene.

Er der meget lydt på hotellet, vil du også hurtigt komme til at lægge mærke til hver eneste gang, der bevæger sig nogle op og ned ad gangen forbi din dør, hvilket du hurtigt vil blive træt af.

Gode senge

Det er også en rigtig god ide at undersøge, hvilken type senge hotellet er udstyret med, hvis du har mulighed for det. Enkelte hoteller er begyndt at investere i bl.a. elevationssenge til gæsterne, hvilket jo kun øger muligheden for en rigtig god nattesøvn.

Så vælg gerne et hotel, der går op i sengen udvalget, og som har brugt tid på at finde de bedste senge på markedet. Det øger chancerne gevaldigt for en god søvn.

Husk ørepropperne

Hvis du selv gerne vil gøre noget for at få en god søvn, er der nogle forholdsregler, du kan vælge at tage allerede hjemmefra. En af de regler er altid at have et sæt ørepropper med på din ferie, da du aldrig ved, hvornår du kan få brug for dem.

Du kan have tjekket op på alt hjemmefra, men du ved stadig ikke, om der gemmer sig en polterabend i værelset ved siden af dig, eller om der pludselig skal være festival ude foran dit vindue. Og så er det altså rart at have ørepropper med.

Få nye puder eller en anden dyne

Hvis du er så uheldig at komme ind på et værelse, hvor du ikke er glad for dyne eller puderne, kan det være en god ide at spørge om muligheden for at få nogle andre muligheder.

Mange hoteller har et større udvalg af både dyner og puder, så hvis du ikke kan sove godt med det, du finder på værelset, kan der være en mulighed for at få det byttet ud med noget andet, som måske passer bedre til dig og din krop.

Læs tidligere gæsters anmeldelser

Hvis du har svært ved at finde noget fra hotellets side om søvnforholdene, kan det være klogt at læse op på, hvad tidligere gæster har skrevet i deres anmeldelser af hotellet. For her kan der tit gemme sig anmeldelser af søvnforholdene, hvilket kan hjælpe dig med at tjekke op på, hvor godt du sover på hotellet.

Folk er som regel rimelig ærlige i disse anmeldelser, og du kan være sikker på, at hvis der er nogen, der har haft problemer med at sove på hotellet, skal de nok gøre andre opmærksomme på dette i anmeldelserne.

Vælg et værelse med mørklægningsgardiner

Vil du have de absolut bedste forhold for at sove godt, så kan du, foruden at vælge et hotel med gode senge, også vælge et hotel med mørklægningsgardiner. Det betyder utroligt meget for din søvn, da du på intet tidspunkt vil blive generet af lyset udefra.

Bor du eksempelvis i byen, kan der være mange skilte eller lamper, der står og blinker eller bare oplyser hotelværelset. Med et mørklægningsgardin er du fri for dette. Og det holder også de tidlige solstråler ude, hvis du er sådan en, der godt kan lide at sove længe.