Hvis du skal på ferie, kan det være en særdeles god idé at tjekke, om valutakurserne er som forventet, inden du tager afsted. Med den igangværende finanskrise, kan der ske forholdsvis store udsving på valutamarkedet fpå forholdsvis kort tid og hvis du ikke ser dig for, så kan det komme til at koste dig en hel del mere, end du umiddelbart havde regnet med, før du tog på ferie.

Hvis du skal til Mallorca, kan du dog være mere rolig og her er der ikke den store grund til at sætte dig ind i valutakurserne. På Mallorca benytter man nemlig Euroen som betalingsmiddel og da kronen som bekendt er bundet til Euroen som en fastkurs politik, så svinger forholdet mellem kronen og Euroen kun ganske marginalt – og slet ikke nok til at det vil påvirke dit feriebudget.

Men skal du til andre lande, hvor man ikke benytter Euroen som betalingsmiddel, så sørg for at sætte dig ind i den lokale valutakurs, så du undgår ubehagelige overraskelser, som at valutakursen lige pludselig er steget. Dette kan specielt gøre sig gældende i lande, hvor der er politisk uro, eller hvor der i det hele taget ikke er så meget stabilitet, som man kunne ønske sig. Det går som regel ud over stabiliteten i valutakursen.

Du kan tjekke de lokale valutakurser her.